OKUL MÜDÜREMİZİN

OKUL MÜDÜREMİZİN "CUMHURİYETİMİZİN 100.YAŞI" KONUŞMASI

29 EKİM CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLAMA PROGRAMIMIZDA OKUL MÜDÜREMİZ BAHAR YAKUT ÖZEK GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN  KONUŞMASI

 

30.10.2023 165

DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞLARIM, KIYMETLİ MİSAFİRLER SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM

 

             Bu güzel günde, Koca tarihin ve şu gök kubbenin şahitliğinde,

Birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş Ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Devleti kuranlara, şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara şükran hislerimizi ifade etmek için, Devletimizin en büyük gününü yani     Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için toplandık.

 

Devletimizin en büyük günü en büyük bayramı, yurt dışında uluslararası temsilciliklerimizde kutlanan tek bayramımız.

Cumhuriyet Bayramının iki önemli anlamı vardır: Birincisi her taraftan düşman işgaline uğrayan Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması, ikincisi de demokratik bir cumhuriyetin ilan edilmesidir.

 

 

    19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

 

 Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. Ben cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz.  

Birlikte yaşamak ve biz duygusunu iliklerimize kadar hissetmeliyiz.

Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi içinde, değerlerimizin değerini bilerek çalışmalıyız.

 

Bayramımız hepimize kutlu olsun.

Durmadan dalgalan şanlı bayrağım,

Yurdumun en büyük bayramı bugün.

Ufuklar gül açsın, gülsün toprağım,

Yurdumun en büyük bayramı bugün.